DOLCI ALBANESI

Lascia un commento

kadaif

-Vezë thëllëze 4 -Majdanoz 4 tufa -Vaj ulliri 20 ml -Kadaif 200gr -Kripë 4 -Vasabi 1 gr -Uthull

Përgatitja: Vezën e thëllëzës e ziejmë për 2 minuta në ujë, pastaj e nxjerrim për ta ftohur menjëherë në ujë me akull dhe uthull. Kadaifit i japim formë foleje dhe e skuqim në tigan derisa të marrë ngjyrën e foleve të dallëndysheve. Majdanozin e pastrojmë dhe e fusim në mikser me vaj ulliri, kripë dhe vasabi. E lëmë të përzihet derisa të marrë ngjyrë jeshile të theksuar. E vendosim në pjatë sipas fotos. Majdanozi prezanton barin e njomë dhe kadaifi luan rolin e barit të thatë të folesë.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...