DOLCI ALBANESI

BYREK ME KOS DHE ME VEZE

Lascia un commento

 

f.0302203348981_mf.0302203348981_m

6 peta katrore të gatshme (mund ta bëni dhe me peta të rrumbullakëta nga të cilat madje mund të përfitoni dhe më shumë copa byreku, megjithëse më të vogla)
? 4 gota kos
? 3 vezë
? një filxhan kafeje vaj
? kripë

Përgatitja

Mund të përdorni spinaq, djathë,gjizë, spec, patate të ziera me kaçkavall, etj., por edhe pak susam të zi për t’ia hedhur petave sipër. Në një tas hidhni kosin, vezët, vajin, kripën dhe përzieni mirë. Më pas vendosini petët një nga një dhe me një furçë kuzhine ose dhe me lugë shtrojeni masën me kos që përgatitet pak më parë në petat e byrekut siç duket dhe në foto. Kur peta të ketë marrë një formë katrore të vogël siç duket dhe në foto, lyejeni më parë me shtresën me kos dhe më pas vini harxhin. Pasi ta vini harxhin paloseni katrorin përgjysmë dhe pasi ta keni lyer trekëndëshin e sapoformuar me shtresën me kos, hidhini susam të zi sipër (mund t’i hidhni dhe susam në mungesë të susamit të zi). Më pas vendoseni atë në tepsi dhe veproni kështu deri sa të mbaroni tërë petat. Kujdes! Zgjidhni një tepsi të madhe, sepse copat e byrekut do fryhen shumë për shkak të kosit dhe vezës!

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...